Aanbod

Wanneer je last hebt van psychische klachten kan dit een grote impact hebben op je dagelijkse leven. Een goede start van een behandeling staat met het eerste intakegesprek. Hierin wordt uitgebreid aandacht besteed aan het verhelderen van klachten en de hier uit voortkomende hulpvraag. Op basis van je klachten stellen we een behandelplan op om symptomen te verminderen of hanteerbaar te maken. Zo werken we toe naar een duurzame verbetering van je mentale gezondheid, waarin jij weer de regie voelt over jezelf en je leven.

Psychologische interventies

Heb je last van langdurige stressklachten of een burn-out? Ervaar je angst- of stemmingsklachten? Heb je moeite om jouw grenzen goed te bewaken en word je overspoeld door prikkels? Merk je slaapproblemen en een opgejaagd gevoel door een nare situatie die je hebt meegemaakt? 

Ongeacht de ernst, duur of complexiteit van je klachten, staan wij je bij met de juiste ondersteuning en behandeling. Wij helpen de oorzaak van klachten inzichtelijk te maken en pikken jou op daar waar jij staat in jouw proces. We ontmoeten elkaar een aantal maanden om zo meer zicht te krijgen op je valkuilen en copingmechanismen. Na deze periode vertrouwen wij erop dat je in staat bent om de geleerde technieken zelfstandig toe te passen in de praktijk. Wij geloven dat zelfontwikkeling maatwerk is en zetten daarom verschillende methoden in uit de Cognitieve Gedragstherapie, ACT, schematherapie, EMDR-therapie en cliëntgerichte therapie.

EMDR

Wat is EDMR?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende, pijnlijke of beangstigende ervaring. Wanneer deze ervaringen leiden tot klachten, is EMDR de meest passende behandeling om je van de problemen af te helpen.

Wanneer is EMDR geschikt?

Bij ingrijpende of traumatische gebeurtenissen kan iemand vastlopen in de verwerking. Klachten kenmerken zich door nare herinneringen, herbelevingen aan de traumatische gebeurtenis, toename van stemmingsklachten, verminderde concentratie en een verhoogde alertheid. Uitgangspunt is dat deze klachten zijn ontstaan als gevolg van de traumatische ervaring. Denk hierbij aan een (auto)ongeval, verlieservaringen, werkgerelateerde gebeurtenissen of andere schokkende, beschadigende ervaringen.